Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

 

Νικόλας Τριήρης

   Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 15 Σεπτεμβρίου 1978. Είναι απόφοιτος του τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστήμιου Πειραιά και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου MBA (Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων) επίσης του Πανεπιστημίου Πειραιά. Εργάστηκε επί σειρά ετών ως οικονομολόγος και τώρα ασχολείται μόνο με τη μουσική.

   Είναι αυτοδίδακτος παίχτης του τρίχορδου μπουζουκιού από τα δεκαέξι του χρόνια. Η μεγάλη του αγάπη για τη μουσική και το όργανο τον ώθησαν να αφιερώσει πολλές ώρες για τη μελέτη και την ενασχόλησή του με αυτά. Κύριο πεδίο ενασχόλησης αποτελεί το παραδοσιακό, ρεμπέτικο και λαϊκό τραγούδι. Έχει παίξει σε ταβέρνες, κουτούκια, συναυλίες και εκδηλώσεις. Το 2010 παρακολούθησε μικρό αριθμό μαθημάτων με το μεγάλο δεξιοτέχνη Νίκο Τατασόπουλο.

   Το 2014 εντάχθηκε ως βασικό μέλος στην ορχήστρα “Μανώλης Ρασούλης” στην οποία συμμετέχουν οι μουσικοί: Λάζαρος Σαμαράς (ακορντεόν, πιάνο, πλήκτρα), Δημήτρης Μαρινόπουλος (κιθάρες), Δημήτρης Πάντος (κιθάρες), Γιάννης Πλαγιαννάκος (μπάσο), Θανάσης Σοφράς (μπάσο), Δημήτρης Μποσινάκος (drums), Μιχάλης Ορφανίδης (drums)

οι τραγουδιστές:
Σοφία Παπάζογλου, Παντελής Θεοχαρίδης, Ζωή Παπαδοπούλου, Ναταλία Ρασούλη.

και οι guest:
Μανώλης Λιδάκης, Γιώργος Μαργαρίτης, Λιζέτα Καλημέρη, Βασίλης Λέκκας, Αγάθωνας, Αργύρης Μπακιρτζής, Μαρία Κώτη, Δημήτρης Ζαχαριουδάκης, Γιώργος Σαρρής, Νένα Βενετσάνου, Βάσω Αλαγιάννη, Πέτρος Βαγιόπουλος, Γιώργος Καζαντζής, Ανδρέας Καρακότας, Σπύρος Γραμμένος κ.ά.

Δισκογραφία:

"Το αυγό του Κολόμπου", Νίκου Βερόπουλου, 2007

"Ξένων Δοχείο", Νίκου Βερόπουλου, 2007

"Πόλη-Εποχές-Άνθρωποι", Λαβύρυθμος, 2008

"Το βαλς του Απρίλη", Λάζαρου Σαμαρά, 2013

"Της ημέρας τα σκοτάδια", Δαμιανού Πάντα, 2014

"Ζωή απ' το παράθυρο", Λαβύρυθμος, 2015

"Ό,τι κι αν ακούσεις", Πάνου Ράπτη - Οδυσσέα Ιωάννου, Μίλτος Πασχαλίδης, 2016

"Επιλογές Α'" και "Επιλογές Β'", Τεχν-Άσματα, 2017

"Ατέρμονες Γέφυρες", Λάζαρου Σαμαρά, 2017

"Η Χαρά", Τεχν-Άσματα, Τεχν-Άσματα, 2018 

"Ο Νεκροθάφτης",Τεχν-Άσματα, 2018

"Ένα Τραγούδι Θα Σου Γράψω Να Θυμάσαι", Τεχν-Άσματα, 2018

"Το Βουβό Σύννεφο", Τεχν-Άσματα, 2018

 

Δικές του συνθέσεις:
Γιασεμί (ορχηστρικό)
Η Σιγανή Φωτιά
Επτά (ορχηστρικό)
Να 'μασταν δύο όνειρα

Σε αυτές τις δουλειές συνεργάστηκε με τους μουσικούς:
Νίκος Τατασόπουλος (μπουζούκι), Μανώλης Πάππος (μπουζούκι, ούτι), Κώστας Ζαριδάκης (μπουζούκι), Πετρολούκας Χαλκιάς (κλαρίνο), Θανάσης Σοφράς (κόντρα μπάσο), Γιάννης Πλαγιανάκος (κόντρα μπάσο), Λάζαρος Σαμαράς (ακορντεόν), Θοδωρής Ρέλλος (κλαρίνο), Βασίλης Γιαννίσης (βιολί), Ηρακλής Βαβάτσικας (ακορντεόν),Μανώλης Καρπάθιος (κανονάκι), Δημήτρης Πάντος (κιθάρα), Μιλτιάδης Παπαστάμου (βιολί), Θανάσης Ζαχαρόπουλος (κιθάρα), Εύη Κανέλου (κρουστά), Κώστας Βλαχόπουλος (φυσαρμόνικα), Βασίλης Τριάντης (λαούτο), Τατιάνα Θεολόγου (τσέλο)

και τους τραγουδιστές:
Μίλτος Πασχαλίδης, Γιάννης Ντουνιάς, Ζαχαρίας Καρούνης, Κώστας Μάντζιος, Αλέξανδρος Χατζής, Φωτεινή Βελεσιώτου, Ελένη Δήμου, Ειρήνη Χαρίδου, Βασίλης Γισδάκης, Ρίτα Αντωνοπούλου, Σωτήρης Παπατραγιάννης

   Άλλες συνεργασίες: Μαρία Κατινάρη, Γιώργος Τζώρτζης, Σοφία Κουρτίδου, Φίλιππος Πλακιάς, Βασίλης Μασσαλάς, Βασιλική Παπαϊωάννου

   Αποτελεί ιδρυτικό μέλος του μουσικού σχήματος “Τεχν-Άσματα”, το οποίο αποτελείται από τρεις μουσικούς και φίλους, που έσμιξαν τον Σεπτέμβρη του 2015 με κοινό στόχο την καλλιτεχνική απόδοση, έντεχνων, λαϊκών και ρεμπέτικων ήχων,με σεβασμό στις πρώτες και αυθεντικές εκτελέσεις των δημιουργών τους, καθώς και τη δημιουργία νέων,δικών τους συνθέσεων. Το 2017 κυκλοφόρησε η 1η δισκογραφική δουλειά με επανεκτελέσεις γνωστών επιτυχιών. Το 2018 κυκλοφόρησαν 4 νέα ψηφιακά single. Αυτά είναι "Η Χαρά", "Ο Νεκροθάφτης", "Ένα Τραγούδι Θα Σου Γράψω Να Θυμάσαι" και "Το Βουβό Σύννεφο".
   Μέσα από το Σχήμα αναζητά νέους τρόπους μουσικής έκφρασης με όργανα όπως άταστο μπουζούκι, μπουζούκι με κινούμενα τάστα, καθώς και με τα γνωστά σε όλους λαούτο, τζουρά, μπαγλαμά.

Από το 2010 διδάσκει συστηματικά μπουζούκι σε νέους και έμπειρους παίχτες, παρέχοντας τις θεωρητικές του γνώσεις τόσο στο δυτικό σύστημα μουσικής (κλασσική παιδεία) όσο και στον ανατολικό (βυζαντινή, μακάμ) στα εξής μέρη
   -Σχολή Παραδοσιακής Μουσικής “Γέφυρες”
   -Ωδείο “Θαλής”
   -11ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών

 Προσωπική Σελίδα Facebook: http://bit.ly/2ypOunx

 

Χάρης Παπανικολάου

   Από μικρή ηλικία άρχισε να μελετά κλασική κιθάρα, και αργότερα Jazz διευρύνοντας τον μουσικό ορίζοντα. Σε ηλικία 13 ετών στρέφεται στην Βυζαντινή μουσική μαθητεύοντας κοντά στον Άρχοντα πρωτοψάλτη της Μ.Χ.Ε κ. Γεώργο Χατζηχρόνογλου από τον οποίο και παίρνει το Δίπλωμά του το 2003 με Άριστα. Ήδη έχει αρχίσει να έλκεται από τους δρόμους και τα χρώματα της ανατολικής μουσικής, κι έτσι αρχίζει μαθήματα Oυτιού κοντά στον βιρτουόζο ουτίστα Νίκο Σαραγούδα. Οι σπουδές στο ούτι και την θεωρία συνεχίζονται και συστηματοποιούνται κοντά στον μεγάλο παίκτη και θεωρητικό Χρίστο Τσιαμούλη, από τον οποίον μυείται και στα μυστικά των Δρόμων-Μακαμάτ της Αραβοπερσικής μουσικής.

   Μελετά για αρκετά χρόνια τα “Αρμονικά” και “Συστηματικά” της ελληνικής μουσικής με δάσκαλο τον μουσικολόγο, συνθέτη και ερευνητή κ.Γιώργο Λυκούρα. Το διάστημα 2009 – 2012 παρακολουθεί μεταπτυχιακά μαθήματα στην Βυζαντινή μουσική με καθηγητές τους κ.Αχιλλέα Χαλδαιάκη διδάκτορα του τμήματος “Μουσικολογίας” του Πανεπιστημίου Αθηνών και τον κ.Ιωάννη Αρβανίτη διδάκτορα του Ιονίου πανεπιστημίου, την Θεωρία της Ανατολικής Μουσικής με τον κ.Χρίστο Τσιαμούλη, την Ρυθμική με τον κ.Σωκράτη Σινόπουλο καθηγητή του τμήματος “Μουσικής επιστήμης και τέχνης” του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, τον Τροπικό Αυτοσχεδιασμό με τον κ.Μάνο Αχαλινωτόπουλο και το Παραδοσιακό τραγούδι με τον κ. Παναγιώτη Παππά.

   Έχει διακονήσει ως Ιεροψάλτης στον Ιερό προσκηνυματικό Ναό της Αγίας Βαρβάρας ως Λαμπαδάριος για 3 έτη, και για 4 έτη στον Ιερό προσκυνηματικό Ναό Ευαγγελιστού Λουκά Θηβών. Σήμερα είναι Πρωτοψάλτης στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Θεσπιών. Είναι ακόμη μέλος της Βυζαντινής χορωδίας του τμήματος μουσικολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών «Οι Μαΐστορες της ψαλτικής τέχνης» με χοράρχη τον κ. Αχιλλέα Χαλδαιάκη καθώς και της χορωδιάς “Ιλισιώτες Ψάλτες” με χοράρχη τον διδάκτορα κ. Γρηγόριο Αναστασίου.

   Είναι μέλος της ορχήστρας του Αντώνη Απέργη παίζοντας Ούτι.
Το σχήμα “Ο πάπυρος του κ. Fackelmann” υπό την διεύθυνση του κ. Γιώργου Λυκούρα είναι ένα ακόμη σχήμα στο οποίο συμμετέχει, παρουσιάζοντας τις συνθέσεις και το ερευνητικό έργο του μουσικοσυνθέτη-ερευνητή.
Ως μέλος του σχήματος “Seyir” έχει πραγματοποιήσει πληθώρα συναυλιών στην Ελλάδα και το εξωτερικό παρουσιάζοντας ρεπερτόριο έντεχνης και παραδοσιακής ελληνικής μουσικής, Εthnic, διασκευές folk κομματιών από παραδόσεις άλλων λαών και οργανικές αποδόσεις βυζαντινών κρατημάτων.
Με το μουσικό σχήμα “Ελικόνια” παρουσιάζει παραδοσιακούς σκοπούς και τραγούδια απ’ όλη την Ελλάδα αλλά και όλη την Ανατολή.

   Είναι ακόμη μέλος του συγκροτήματος “Τεχν-Άσματα”, ένα μουσικό trio που ασχολείται με τη ρεμπέτικη, παραδοσιακή και έντεχνη μουσική, σεβόμενο τις πρώτες εκτελέσεις των μουσικών έργων. Με παλιό αυθεντικό ήχο αλλά νέα όργανα με μεγάλες δυνατότητες – όπως 3χορδο μπουζούκι και κιθάρα με κινούμενα τάστα, άταστη κιθάρα και άταστο 3χορδο μπουζούκι, 9χορδο μπασοκίθαρο, κιθάρα με μπερντέδες και συμπαθητικές χορδές κ.α. – το σχήμα προσπαθεί ν’ αποδώσει ακόμη και τη ρεμπέτικη παράδοση με φυσικό ανατολικό συγκερασμό. Το 2017 κυκλοφόρησαν την 1η τους δισκογραφική δουλειά, έναν διπλό δίσκο που περιέχει διασκευές και επανεκτελέσεις γνωστών επιτυχιών της έντεχνης, ρεμπέτικης και λαϊκής μουσικής.

 Προσωπική Σελίδα Facebook: http://bit.ly/2Az8B4j  

 

Μίνα Παπαϊωάννου

   Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 29 Μαίου 1970. Είναι απόφοιτος του τμήματος Λογιστικής
του Ιδιωτικού Κολεγίου Saint George. Εργάστηκε επί σειρά ετών ως λογίστρια και υπεύθυνη χονδρικής και
λιανικής πώλησης σε μεγάλη βιοτεχνία παραγωγής ενδυμάτων και τώρα ασχολείται αποκλειστικά με τη Μουσική.
Είναι παντρεμένη κι έχει αποκτήσει δύο παιδιά.

   Παρακολούθησε μαθήματα φωνητικής για ένα χρόνο στο Ωδείο Νίκος Σκαλκώτας και στη συνέχεια για άλλα δύο
χρόνια έκανε ιδιαίτερα με την Mezzo Soprano Μαρίτα Παπαρίζου.

   Το 2004 μπήκε ως Soprano στην τετράφωνη χορωδία Αμφίων με μαέστρο τον Κώστα Πατσατζόπουλο και με
ρεπερτόριο κλασικό-παραδοσιακό έντεχνο.
Τον χειμώνα του 2005 μπαίνοντας στο μουσικό σχήμα "Αδέσποτοι Παρεϊτζήδες (Σύλλογος διάσωσης και διάδοσης
του ρεμπέτικου)", ήρθε για πρώτη φορά σε επαφή με το Ρεμπέτικο Τραγούδι, το οποίο μαζί με το Έντεχνο
αποτελούν σήμερα τις δύο μεγάλες της αγάπες στο τραγούδι. Παράλληλα εμφανίστηκε, με τη χορωδία σε Κάιρο-Αλεξάνδρεια-Βερολίνο-Πράγα-Αγ.Πετρούπολη και με το Μουσικό Σχήμα σε διάφορους αθηναϊκούς χώρους εκδηλώσεων και από το 2010 κι έπειτα στο μόνιμο πια χώροτου σχήματος στο Χαϊδάρι. Εκεί συνεργάστηκε με αρκετούς καταξιωμένους μουσικούς.

   Από το 2011 εργάζεται ως τραγουδίστρια σε μουσικά μεζεδοπωλεία-ρεμπετάδικα αλλά και συμμετέχοντας
σε συναυλίες-παραστάσεις. Επίσης δίδαξε για ένα χρόνο τραγούδι στον Χορευτικό Σύλλογο Κερατσινίου "Θυμαιτάδαι" και συνεχίζει τα κατ' ιδίαν μαθήματα.

Δισκογραφία
Δίσκος: Ζωή απ' το παράθυρο, Λαβύρυθμος 2015,όπου ερμήνευσε τρία τραγούδια:
Καρδιά μου(Στίχοι: Kατερίνα Τσιαντή/Μουσική:Γιάννης Τσιαντής),
Μα σ' αγαπώ(Στίχοι/Μουσική:Γιάννης Τσιαντής),
Να ΄μασταν δύο Όνειρα(Στίχοι/Μουσική:Νικόλας Τριήρης)
Διπλός Δίσκος: Τεχν-Άσματα, "Επιλογές α' και Επιλογές β' ", όπου ερμήνευσε 13 τραγούδια.

   Το 2015 ίδρυσε μαζί με τον Νικόλα Τριήρη(μπουζούκι-Τζουρά-Μπαγλαμά) το Μουσικό Σχήμα "Τεχν-Άσματα",
στο οποίο λίγο αργότερα προστέθηκε και ο Χάρης Παπανικολάου(Ούτι-Κιθάρες-Τραγούδι).
Το μουσικό σχήμα Τεχν-Άσματα ασχολείται με τη ρεμπέτικη, παραδοσιακή και έντεχνη μουσική, σεβόμενο τις
πρώτες εκτελέσεις των μουσικών έργων.
   Το 2017 κυκλοφόρησαν την 1η τους δισκογραφική δουλειά, έναν διπλό δίσκο που περιέχει διασκευές και
επανεκτελέσεις γνωστών επιτυχιών της έντεχνης, ρεμπέτικης και λαϊκής Μουσικής. Το 2018 κυκλοφόρησαν 4 νεά ψηφιακά single, τα οποία είναι "Η Χαρά", "Ο Νεκροθάτης", "Ένα Τραγούδι Θα Σου Γράψω Να Θυμάσαι" και "Το Βουβό Σύννεφο".

Προσωπική Σελίδα Facebook: http://bit.ly/2zzsWsh