Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

 Μουσικαί μεταφοραί... εκδρομαί!


Τα αγαθά βρέθηκαν με φυσικό τρόπο πάνω στη γη, μάλλον πριν τη ζωή. Πριν τη ζωή για τη ζωή. Τα υλικά και τα πνευματικά αγαθά βρέθηκαν εκεί! Προετοιμάστηκαν, ωρίμασαν και περίμεναν, τι άλλο; τη Ζωή! Γεννήθηκαν γι' αυτήν, για να της προσ-φερθούν, για να τη συντηρήσουν, για να τη στηρίξουν, για να της δώσουν δύναμη, υγεία, διάρκεια... Για να θρέψουν την ψυχή κι αυτό το σώμα που τη “φιλοξενεί”, και που δίνει τη δυνατότητα σύνδεσης με την άλογη υλική φύση.


Μαζί με τη φύση, ταυτόχρονα, ίσως και πριν απ' αυτήν γεννήθηκε κι η μουσική! Η μουσική ήταν εκεί! Κι έφερε τους κωδικούς της ζωής στη φύση. Μίλησε πολύ πριν το λόγο, και πριν τη λογική. Η γλυπτική κι η ζωγραφική με Αρχιτέκτονα τη μουσική έφτιαξαν το σύμπαν. Φύτεψαν στο κάθε τι την αρμονία. Τους λόγους και τις συμφωνίες, την ιδιαιτερότητα και την ποικιλία, την αστείρευτη δύναμη της δημιουργίας και την απόλυτη ελευθερία της φυσικής επιλογής. Η μουσική γεννήθηκε απ' τη Ζωή για τη Ζωή! Αιώνες περίμενε γι' αυτήν. Λαχταρούσε να της δωθεί, να διαπεράσει κάθε κύτταρό της και να το συντονίσει με τη Ζωή.


Όταν η φυσική αρμονία χαλάει, τότε προκύπτει αυτό που λέμε “ασθένεια”. Η σύνδεση και η σχέση με τη μουσική αρμονία είναι ασθενής, ασθενεί.. Τότε ο άνθρωπος δυσλειτουργεί, ζει έξω από τη φύση, κι η μουσική.. λυπάται.. Μα αν την αναζητήσει, εκείνη έρχεται με όλα της τα όπλα τα θεραπευτικά, μ' όλη της τη λαχτάρα και το πάθος για τον αιώνιό της εραστή τον Άνθρωπο, κι ορμά με την ταχύτητα, τη δύναμη, την ενέργεια και το φως μιας αστραπής. Ξεχύνεται πάνω του και τον επαναφέρει στην αρμονία. Και το ασθενές γίνεται ισχυρό! Και η ασθένεια, δύναμη. Και η Μουσική, Χαίρεται!


Υπάρχει όμως ένα μεγάλο μυστικό! Είναι μυστικό, γι' αυτό θα σας το πω.. μυστικά.. Δεν πάει σχεδόν ποτέ μόνη της. Πρέπει να την καλέσεις! Πρέπει το Είναι σου να την αναζητήσει. Πρέπει η ψυχή σου και το σώμα σου να της φωνάξουν: Σ' έχω ανάγκη! Έλα! Ελα! Έλα!


Επειδή τέτοιοι άνθρωποι υπάρχουν ακόμη, κι επειδή το έχουν πραγματικά ανάγκη, εμείς που ένας Θεός ξέρει για ποιόν λόγο και με ποιόν τρόπο ταχθήκαμε υπηρέτες της, δεν μπορούμε παρά να τους μεταφέρουμε αυτό το αγαθό. Το μεταφέρουμε και δεν το προσφέρουμε καθώς δεν είναι δικό μας.. αλλά γινόμαστε στο μέτρο των δυνατοτήτων μας αγωγοί του. Γι' αυτούς λοιπόν τους ανθρώπους και μόνο γι'αυτούς, αυτό το αγαθό προσφέρεται σαν αγαθό. Και τα αγαθά κανονικά.. είναι Δωρεάν.. Απ' όσο ψάξαμε στη γη κανένα δέντρο δε βγάζει ταμπελίτσα με την τιμή στους κλώνους του, ούτε τα πουλιά έχουν δίπλα τους κουτάκι για να τα ανταμείψεις για το κελάηδισμά τους. Η Θάλασσα δε κι ο Ουρανός που ενέπνευσαν κι εμπνέουν τόσους καλλιτέχνες και όχι μόνο, τόσα χρόνια δε σκέφτηκαν να βάλουν μια.. είσοδο για να μπορείς να χαζέψεις τη θέα τους.. Η άλογη φύση λοιπόν είναι ίσως η μόνη που προσφέρει τα αγαθά, αγαθά.. Εμείς είμαστε.. λογικοί, και έξυπνοι!


Με λίγα λόγια καταλήγοντας, αποφασίσαμε να παίξουμε μουσική δωρεάν για όλους εκείνους που την αγαπούν, αναγνωρίζουν την αξία της και την έχουν ανάγκη, αλλάνγια διάφορους λόγους δεν μπορούν να την έχουν. Είτε λόγω οικονομικής δυσχέρειας, είτε επειδή κάποια ασθένεια δεν τους επιτρέπει να βρεθούν σε κάποιο χώρο που μπορούν να την ακούσουν, είτε για κάποιον άλλο αντίστοιχο λόγο.


Για να μην κοροϊδευόμαστε και να μη φανεί πως θεωρούμε τους εαυτούς μας ανώτερα όντα που απέχουν απ' όλα αυτά, παρακάτω υπάρχουν μερικές ακόμη σκέψεις: Αφού βάλαμε τα αγαθά στο παιχνίδι της οικονομίας, και τα χρήματα τα χρειαζόμαστε καλώς ή κακώς, ίσως δεν είναι και τόσο άσχημο να εξασφαλίζουμε έτσι έμμεσα την επιβίωσή μας. Το “αφύσικο” της υποθέσεως βέβαια φαίνεται από το γεγονός ότι η φύση προσφέρει στον άνθρωπο την αφθονία, όμως εμείς με την έμμεση χρήση και σχέση αυτή, μόλις που καταφέρνουμε την επιβίωση.. κι αυτό γιατί βέβαια κάποιοι δεν χρησιμοποιούν τα αγαθά για επιβίωση άλλα για άλλους σκοπούς σε βάρος των υπολοίπων.. Κι εμείς φυσικά παίρνουμε χρήματα σαν μουσικοί, αλλά προσπαθούμε να μην υπερεκμεταλλευόμαστε κανέναν, και να βγάζουμε χρήματα για να καλύψουμε τις ανάγκες μας και όχι για κάποιον άλλο λόγο, σεβόμενοι τη μουσική σαν αγαθό. Αυτό δείχνει άλλωστε και η ανάγκη μας να παίξουμε δωρεάν για όποιον το έχει ανάγκη. Να μπορέσουμε να τη ζήσουμε και σαν αγαθό κι όχι μόνο σαν μέσο απόκτησης χρημάτων.

 

Τέλος αν κάποιος αναγνωρίζει την πραγματική φύση της ακόμη και όταν βγάζει χρήματα απ' αυτή δεν παύει να τη θεωρεί αγαθό και να την βιώνει μ' αυτόν τον τρόπο.